Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Zárva maradnak az iskolák
Ebben a tanévben már nem nyitják meg az iskolákat - jelentette be hétfőn Klaus Iohannis államfő.
2020-04-28
592
Zimmethausen Iskolaközpont Facebook oldala
A borszéki Zimmethausen Iskolaközpont

Amint arról az Agerpres hírügynökség beszámolt, az a döntés született, hogy ebben a tanévben már nem nyitják meg az iskolákat. A tanulók, az egyetemisták már nem jelennek meg fizikailag az intézményekben, kivétel képeznek a végzős évfolyamok diákjai, azaz a nyolcadikos és tizenkettedikes tanulók, számukra a vizsgákra való felkészülést lehetővé teszik a tanintézményekben. Ennek módozatáról még nincs végleges döntés.

Az államfő szerint a tanév hivatalosan június 12-én zárul. Szintén hétfőn megtartott sajtóértekezletén Monica Anisie oktatási miniszter bejelentette, az idén le nem adott tananyagot a következő tanévben pótolják be, a második félévi dolgozatírások pedig elmaradnak.

„A lezárásokkal kapcsolatban: a médiát minimum két jegyből számítják ki, a dolgozatírások elmaradnak. A különleges helyzetekről, például, ha egy diáknak nincs meg a két osztályzata, a tanügyminisztérium külön rendelkezik” - közölte Anisie.

Az egyetemek folytatják az online oktatást, és a vizsgáztatás is interneten történik. Minden intézménynek maga kell megszerveznie az eljárást - magyarázta a tárcavezető. Elmondta: minden intézkedés esetében az elsődleges szempont a gyerekek és a pedagógusok biztonsága. Hozzátette: figyelembe vették, hogy miként jártak el más országokban, mint Olaszországban, Lettországban, Máltán és Magyarországon.

Borszéken jól működik az online oktatás

Mint arról már korábban beszámoltunk, Borszéken az osztályok különböző online platformokon készítettek csoportokat, az oktatásuk ezeken keresztül zajlik. Ferenczy József a Zimmethasuen Iskolaközpont igazgatója úgy fogalmazott, nincs tudomása olyan diákról, aki nem tudott volna bekapcsolódni ebbe az oktatási formába. Az órarendet a diákok igénye szerint alakítják, így mindenki részt tud venni a foglalkozásokon. A tanárok munkája is jól ellenőrizhető így. „Munkatársaim nagyon lelkesen végzik a dolgukat, én magam is meg tudok tartani minden órát, még a számonkérés is lehetséges. Összességében, ahhoz képest, hogy mire számítottam, nagyon pozitív tapasztalatokról tudok beszámolni” – jelentette ki az igazgató. Ferenczy szerint ennek az áldatlan helyzetnek megvan az előnye is. Hiszen a szülök így végre aktívan bekapcsolódnak az oktatási folyamatba, részt kell vegyenek a gyerekek oktatásában. Vagyis rálátásuk lesz a pedagógusi munkára. Mint kiderült, az óvodások szülei sincsenek magukra hagyva ebben a nehéz időszakban. A pedagógusok tematikák szerint adják át nekik, hogy milyen foglalkozásokat végezzenek otthon.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a szükségállapot lejárta utáni időszakban hogyan lehet majd megoldani az elemisek és az 5-7 osztályosok otthoni felügyeletét és online oktatatás, ha mindkét szülőnek vissza kell térnie dolgozni. Úgy látszik, erről a problémáról a kormány tagjai megfeledkeztek.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 07.00 – 15.30
Kedd: 07.00 – 15.30
Szerda: 07.00 – 15.30
Csütörtök: 07.00 – 15.30
Péntek: 07.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia