Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Okos tantermet avattak Borszéken
Újabb lépést tett az alternatív oktatási módszerek gyakorlatba ültetése terén a borszéki Zimmethausen Iskolaközpont. Ezúttal egy „Stiefel” interaktív okost tantermet alakítottak ki, avatóját hétfőn tartották a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által szervezett Borszéki Pedagógiai Napok és Pedagógus Lelkigyakorlat első napján.
2020-01-06
1563
Rédai Botond
Volt, aki már ki is próbálta az okostáblát

„A legnagyobb értéknek a gyerekeket tekintjük, a holnap az ő kezükben van” – fogalmazott az avatóünnepség nyitányaként Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója szerint fontos, hogy a gyerekek pozitív megerősítést kapjanak a szülők és pedagógusok részéről, hiszen csak így tudnak igazából kibontakozni. A szerzetes az alternatív oktatási módszerek fontosságát is kiemelte, majd megáldotta az új létesítményt.

Ezt követően Barti Tihamér, Hargita Megye Önkormányzatának alelnöke köszöntötte az egybegyülteket. Hangsúlyozta, az okos tanterem létrehozása fontos lépés a fürdőváros és a megye oktatásában. Meglátása szerint az új idők kihívására jó alternatívát jelent az élmény és projektalapú oktatás, éppen ezért örvendetes, hogy Borszéken több lépés is történt ez irányban az utóbbi időszakban.

„Elavult a mai romániai oktatási rendszer, a gyakorlatba ültetett koncepciók nem biztos, hogy pozitív eredményre vezetnek. Viszont vannak pozitív kezdeményezések, amelyeket mindenképpen támogatni kell” – ez már Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke részéről hangzott el az ünnepségen. Az elöljáró szerint rendkívül fontos az oktatás fejlesztése, amit feladatának tekint a megyei önkormányzat is, még akkor is, ha nem tartozik a saját hatáskörébe. A megyeelnök kiemelte, az általa vezetett intézmény minden olyan kezdeményezést támogat, amely segítséget nyújt a pedagógusoknak abban, hogy hatékonyabban tudják végezni munkájukat.

Mik József polgármester a borszéki alternatív oktatás eddigi lépéseit ecsetelte röviden. Mint fogalmazott, a Lego-oktatás tanévkezdéskor történt bevezetése után, az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskolával zajló együttműködés folytatásaként, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány közreműködésével sikerült a mintegy 13 ezer eurós beruházás révén kialakítani az új okos tantermet. „A minél jobb oktatási körülmények biztosítása mellett fontos, hogy a pedagógusok továbbra is ugyanolyan lelkesedéssel végezzék a munkájukat, hiszen csak így tudnak fejlődni a gyerekek” – jegyezte meg a polgármester.

Előnyökkel jár a digitális oktatás

Rendkívüli ajándéknak nevezte a Stiefel Okos Tanterem kialakítását Ferenczy József, a Zimmethaussen Iskolaközpont igazgatója. Az ebből az alkalomból felújított tanteremet egy interaktív, okos LCD-kijelzővel látták el, illetve húsz tablettel szerelték fel. A tableteken és az okostáblán is oktatásra kifejlesztett applikációk, egy tanári felügyelet alatt működő kollaborációs (csoportmunka) szoftver segíti a munkát. Bármely tantárgy tananyaga átültethető a digitális eszközökre, az óravázlat elkészítésétől a számonkérésig, jutalmazásig. A rendelkezésre álló applikációk és a szoftverek kínálata olyan széles eszköztárat adnak a tanárok kezébe, melynek segítségével hatékonyabbá tehető az oktatási folyamat.

 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 07.00 – 15.30
Kedd: 07.00 – 15.30
Szerda: 07.00 – 15.30
Csütörtök: 07.00 – 15.30
Péntek: 07.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia