Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Megszervezték az online oktatást
Hétfőn délelőtt 10 órától az országos közszolgálati televízió elindította a magyar nyelvű iskolatévé műsorát a nyolcadikos és tizenkettedikes diákok számára. Az adásokat a TVR3, illetve a kolozsvári és marosvásárhelyi stúdiók is közvetítik a záróvizsgákra készülő diákoknak. Ezzel együtt a borszéki iskolának sikerült megszerveznie a diákok online oktatását.
2020-03-30
461
A Telesuli órarendje. Fotó: a Telesuli Facebook oldala

 A Magyar Szülők Szövetsége által kezdeményezett magyar tévéiskola az RMDSZ és a Román Televízió közreműködésével valósul meg, amely minden hétköznap délelőtt és délután is közvetíti a magyar nyelvű tanórákat. A nyolcadikosoknak magyar-, illetve matematikaórákat, a tizenkettedikeseknek pedig magyar-, matematika-, biológia-, fizika-, kémia-, társadalomtudomány- és történelemórákat tartanak a tévében.

Hétfő délelőtt 10 órától rajtol a műsor nyolcadikosok számára magyar nyelv és irodalom órával, 11 órától pedig matematika tanórát közvetít a marosvásárhelyi és kolozsvári stúdió szintén nyolcadikosoknak. 16 órától és 17 órától ugyanezt a TVR3 csatornája is műsorra tűzi. Délután 15 órától a marosvásárhelyi RTV magyar nyelv és irodalom órát sugároz a tizenkettedikesek számára, 16 órától matematikát szintén a tizenkettedikesnek, a kolozsvári RTV 16 órától és 17 órától közvetíti a tanórákat. A teljes órarend a Telesuli Facebook-oldalán található, illetve a telesuli.rmdsz.ro oldalon is elérhető. Ide töltik fel a tanárok folyamatosan a tananyagot, és itt lesznek elérhetőek és visszanézhetőek a virtuális tanórák, így máskor is felhasználhatják ezeket a diákok és pedagógusok egyaránt.

Borszéken működik az online oktatás

„Az osztályok különböző online platformokon készítettek csoportokat, az oktatásuk ezeken keresztül zajlik” – fogalmazott megkeresésünkre Ferency József. A Zimmethasuen Iskolaközpont igazgatója elmondta, nincs tudomása olyan diákról, aki nem tudott volna bekapcsolódni ebbe az oktatási formába. Az órarendet a diákok igénye szerint alakítják, így mindenki részt tud venni a foglalkozásokon. A tanárok munkája is jól ellenőrizhető így.

„Munkatársaim nagyon lelkesen végzik a dolgukat, én magam is meg tudok tartani minden órát, még a számonkérés is lehetséges. Összességében, ahhoz képest, hogy mire számítottam, nagyon pozitív tapasztalatokról tudok beszámolni” – jelentette ki az igazgató. Hozzátette, a héten iskola másként programok szerepeltek a tanrendben, ám a tanári közösséggel úgy döntöttek, folytatják az online tanórákat, ez által pótolva a lemaradást.

Ferency szerint ennek az áldatlan helyzetnek megvan az előnye is. Hiszen a szülök így végre aktívan bekapcsolódnak az oktatási folyamatba, részt kell vegyenek a gyerekek oktatásában. Vagyis rálátásuk lesz a pedagógusi munkára. Mint kiderült, az óvodások szülei sincsenek magukra hagyva ebben a nehéz időszakban. A pedagógusok tematikák szerint adják át nekik, hogy milyen foglalkozásokat végezzenek otthon.

 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 07.00 – 15.30
Kedd: 07.00 – 15.30
Szerda: 07.00 – 15.30
Csütörtök: 07.00 – 15.30
Péntek: 07.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia