Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Medveprobléma: egyre nagyobb gondot jelent
Egyre sűrűbben járnak be a medvék a városba, immár a település központjában is feltűnnek a vadállatok, akár fényes nappal is. A polgármesteri hivatal már több átiratban is kért segítséget az illetékes hatóságoktól a probléma kezeléséhez, mindeddig hasztalanul. A hatóságok segítségére hiába várunk, villanypásztor beszerzésével és felállításával próbálunk védekezni a medvék ellen.    
2020-07-10
502

Lassan mindennapossá válik, hogy városunk Maroshévíz felöli bejárata környékén és immár a központban élők is ki vannak téve a medvék veszélyének. A vadállatok már fényes nappal is bejárnak a városba, még a városháza környékén is felbukkannak, nem kis riadalmat keltve a környéken lakók között.

A polgármesteri hivatal több átiratban is jelezte a problémát az illetékes hatóságoknak, sajnos kéréseink süket fülekre találtak.  Mivel az állatokat többnyire a szeméttárolók vonzzák a környékre, a polgármesteri hivatal a napokban három medvebiztos kukát helyezett ki az érintett városrészeken, illetve továbbiakat is megrendelt. Ugyanakkor villanypásztor beszerzését is kilátásba helyezte az önkormányzat, ezzel a veszélyeztetettebb városrészeket szeretnénk megvédeni.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, ha medvét észlelnek a közvetlen környezetükben, legyenek elővigyázatosak, ne közelítsék meg az állatokat, ne etessék azokat, és haladéktalanul értesítsék a hatóságokat a 112-es sürgősségi hívószámon. Ugyanakkor felkérünk mindenkit, ne dobjanak élelmiszer-hulladékot a köztéri kukákba, a magánházakban lakók is lehetőleg mellőzzék ezek kidobását a saját szeméttárolóikba.  

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 07.00 – 15.30
Kedd: 07.00 – 15.30
Szerda: 07.00 – 15.30
Csütörtök: 07.00 – 15.30
Péntek: 07.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia