Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Folytatnák a borszéki tömbházszigetelést
Európai uniós forrásokból folytatná a panellakások hőszigetelési programját a polgármesteri hivatal. A fürdőtelepülésen még 3 tömbház és egy garzonlakásoknak otthont adó épületet kell felújítani, a mostani pályázat a három tömbházat érintené.
2020-02-26
480
Júliusig kell leadni a borszéki tömbházszigetelésről szóló pályázatot

Március 16-tól lehet letenni a pályázatokat az európai uniós támogatású tömbházszigetelési program legújabb kiírására. Az önkormányzatoknak több, mint másfél évet kellett várni erre a lehetőségre, melynek segítségével folytatni lehet a panellakások termikus rehabilitációját. Mint azt Mik József polgármester elmondta, az érintett három tömbházra már a korábbi években elkészültek a kivitelezési tervek. A beruházási értékek viszont elavultak, így azokat újra kell számolni, és csak azt követően adhatják le a pályázati iratcsomót. Így egyelőre még nem lehet pontos összeget mondani arról, mennyibe fognak kerülni a munkálatok.

Amit már biztosan tudni lehet, hogy a kiírás szerint a lakóknak 25 százalékos önrésszel kell hozzájárulniuk a kivitelezéshez.  „A következő napokban le kell ülnünk egyeztetni erről a lakástulajdonosi társulásokkal. A pályázatot júliusig kell leadni” – pontosított a városvezető. Meglátása szerint a finanszírozási szerződést még idén alá lehetne írni, a közbeszerzés viszont akár két évig is elhúzódhat.

Borszéken a korábbi években, az Országos Hőszigetelési Program keretében, hat tömbház termikus rehabilitációját sikerült elvégezni. A munkálatok a külső szigetelést, valamint a nyílászárók cseréit tartalmazták. A 2,66 millió lejes beruházás költségeit 50%-ban a román kormány finanszírozta, 30%-ot az önkormányzat biztosított, míg a lakótársulások önrésze 20% volt.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 07.00 – 15.30
Kedd: 07.00 – 15.30
Szerda: 07.00 – 15.30
Csütörtök: 07.00 – 15.30
Péntek: 07.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia