Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Egészségház: megújult beltér várja a pácienseket
Megszépült és modern belső tér áll a borszékiek rendelkezésére a felújított egészségházban. Az épület rehabilitációjának munkálatai tavaly júniusban kezdődtek, idén még néhány külső műveletet kell elvégeznie a kivitelezőnek.
2021-03-12
930

A korszerűsítés során új köntöst kapott a háromszintes ingatlan, hőszigetelték az épületet, illetve teljes körű belső felújítást is végeztek. Átalakították a belső tereket, kicserélték a víz és villanyhálózatot, illetve a fűtésrendszert. Utóbbit a középületek fűtését biztosító, uniós pályázatból megvalósuló biomassza alapú fűtésrendszerhez csatlakoztatják, amint ez utóbbi beruházás elkészül.  A kivitelezés során az épület egy liftházzal is bővül, melynek révén a mozgáskorlátozottak közlekedését könnyítik meg, ennek megépítését hamarosan elkezdik.

A beruházás teljes értéke 2,184 millió lej, amelyből az állami támogatás 1,627 millió lej. Az 557 ezer lejes önrészen túl az önkormányzatnak a tervezéssel kapcsolatos költségeket is finanszíroznia kellett.

Mik József polgármester kiemelte, a beruházás révén bővíteni szeretnék bővíteni a fürdőtelepülésen elérhető egészségügyi szolgáltatásokat. Így a felújított egészségházban az eddig működő fogorvosi és családorvosi rendelőkön túl fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti, munkavédelmi orvosi, illetve pszichológiai szakrendelők is helyet fognak kapni. Az ingatlan alsó szintjén február végétől a borszéki koronavírus elleni oltóközpont működik. A kormány által közölt interaktív térkép szerint cikkünk közlésének pillanatában egyetlen szabad hely sincs oltásra a fürdővárosi központban.

 

 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro