Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Borszék várja vendégeit!
Fürdővárosunk készen áll arra, hogy biztonságban fogadja turistáit. Vendéglátóegységeink zöme meghozta a hatóságok által előírt szükséges intézkedéseket, köztereink is készen állnak a vendégek fogadására. Mi több, szombaton megnyitja kapuit egyik legnagyobb attrakcióink, a nyári bobpályánk.
2020-07-02
620
Zajlanak az előkészületek a szombati nyitásra

Szombaton 10 órától várja a kikapcsolódni vágyókat a borszéki „Reménység” Síközpontban található nyári bobpályánk. A létesítményt megnyitásáról folyamatosan egyeztettünk az elmúlt napokban a Megyei Közegészségügyi Hatósággal. Ennek során rögzítettük azokat a szabályokat, amelyeket be kell tartani a működés során: a megfelelő távolságtartás sorban állas közben, kézfertőtlenítő használata a szánkóba történő beülést megelőzően, a létesítményt felügyelők pedig minden egyes használat után fertőtlenítik a szánkókat.

Bobpályánkat tavaly építettük, októberi felavatását követően november közepéig használhatták az érdeklődők. A beruházás értéke 5,25 millió lej, ebből a turisztikai minisztérium mintegy 4 millió lejt biztosított, Hargita Megye Önkormányzatának hozzájárulása 400 ezer lej volt. A pálya hossza 1,5 kilométer, a sípálya felvonója juttatja fel a szánkókat az 572 méteres pálya legmagasabb pontjára és innen következhet a 860 méter hosszú lecsúszás. Egyszerre 32 szánkó lehet a pályán, és 6-9 percet jelent egy kör. A létesítmény a tél beálltáig üzemel. Egyelőre ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap 10-19 óra között fogadja a kalandra vágyókat a pálya, a további nyitvatartásról a létesítmény hivatalos közösségi (Facebook) oldaláról, a „Borsec Bob Borszék” nevű oldalon értesülhetnek.

A vendéglátó egységek zöme felkészült

Nincs könnyű helyzetben a vendéglátóipar, hiszen a koronavírus új kihívások elé állította az ágazat szereplőit. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy Borszék szerencsés helyzetben van, hiszen földrajzi elhelyezkedése, természeti adottságai ideális helyszínt biztosítanak azok számára, akik biztonságban szeretnék eltölteni idei szabadságukat.

Fürdővárosunkban az általunk megszólított 33 szálláshely közül 29 fogad vendégeket, ebből 11 tud étkeztetési lehetőséget biztosítani teraszokon. Ezzel együtt a városban működő vendéglők mindegyike tud ellátást biztosítani a saját teraszán.

Borszék felkészült, és biztonságban, tárt karokkal várja önöket!

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 07.00 – 15.30
Kedd: 07.00 – 15.30
Szerda: 07.00 – 15.30
Csütörtök: 07.00 – 15.30
Péntek: 07.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia