Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Bejárnak a városba a medvék
Medvék nehezítik a borszékiek mindennapjait. A vadállatok a település nyugati bejáratánál járnak be a városba, sokszor immár nappal is felbukkannak a környéken. A polgármesteri hivatal elővigyázatosságra inti a lakosságot.
2020-07-03
1076
Fényes nappal sétálgat a mackó Borszék utcáin.

Lassan mindennapossá válik, hogy városunk Maroshévíz felöli bejárata környékén élők ki vannak téve a medvék veszélyének. A vadállatok az ANL tömbházak és a szociális lakások környékén jelennek meg, sőt, néhány szomszédos udvarba is behatolták már, több háziállatot is elpusztítva. Nem egyszer fordult elő, hogy nappal is bemerészkedtek a tömbházak közé, nem kis riadalmat keltve a környéken lakók között.

A medveproblémát kezelni kell, mégpedig minél hamarabb. A polgármesteri hivatal ennek érdekében már korábban jelezte a helyzetet az erdészeti hivatalnak és a prefektúrának, arra kérve az illetékes intézményeket, tegyenek meg minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy elmúljon a medveveszély.

Mivel az állatokat többnyire a szeméttárolók vonzzák a környékre, a városháza a napokban három medvebiztos kukát helyez ki az érintett városrészen, illetve továbbiakat is megrendel a  következő időszakban. Ugyanakkor felhívják a lakosság figyelmét, ha medvét észlelnek a közvetlen környezetükben, legyenek elővigyázatosak, ne közelítsék meg az állatokat, és haladéktalanul értesítsék a hatóságokat a 112-es sürgősségi hívószámon.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 07.00 – 15.30
Kedd: 07.00 – 15.30
Szerda: 07.00 – 15.30
Csütörtök: 07.00 – 15.30
Péntek: 07.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia