Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
A legtöbben szívesen fogadják a segítséget
Teljes mértékben felforgatta életünket a koronavírus terjedése. A hatóságok békeidőben még nem tapasztalt intézkedéseket voltak kénytelenek elrendelni, ezek közül az egyik legkényelmetlenebb a kijárási tilalom. A korlátozások tekintetében az egyik legérintettebb csoport az idősebb korosztály, hiszen a betegség terjedése szempontjából ők a legveszélyeztetettebbek, így rájuk vonatkozóan a legszigorúbb a kijárási tilalom.
2020-03-31
593
A borszéki önkéntesek csapata

A legtöbb településen önkéntesek csapata segíti az önkormányzatot abban, hogy a település idős lakossága semmiben ne szenvedjen hiányt. Nincs ez másként Borszéken sem. Klemenz Emese, a polgármesteri hivatal munkatársa elmondta, 14 fiatal önkéntes jelentkezett arra a nemes feladatra, hogy rendszeresen látogassa otthonukban az időseket, és bevásárolja számukra a legszükségesebbet. Mint kiderült, eddig 37 idős személy vette igénybe az önkéntes szolgálatot. „A lista természetesen nyitott, hiszen voltak, akik visszautasították a segítséget. Nem tudjuk mit hoz a jövő a szigorítások tekintetében, így ők a későbbiekben is fordulhatnak hozzánk.”

Klemenz kiemelte, a polgármesteri hivatal számára az idősek biztonsága igen fontos. Ezért minden jelentkező írásos értesítést kapott arról, hogy ki látogatja meg őt rendszeresen, és a telefonos elérhetőségét is megkapta. Az önkénteseknek pedig fel kell mutatniuk a hivatal által kiállított igazolást.
„Területileg próbáltuk úgy beosztani az önkénteseket, hogy lakhelyük környékén lássák el a feladatot. Ez előnyükre válik, hiszen legtöbbször nem ismeretlenként keresik fel az érintett időseket” – magyarázta a hivatal munkatársa. 

„Óvni szeretnénk az időseket”

Az önkéntesek közül néhányan eddigi tapasztalataikat is megosztották velünk. Nem szerettek volna név szerint nyilatkozni, hiszen, mint mondták, nem a népszerűség érdekében vállalták a feladatot. A fiatalok szerint a legtöbb idős személy elfogadja segítségüket, sokan előre megírt listával és előkészített pénztárcával várják őket. Vannak visszautasítóak is, ők azt mondják minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy elhagyják lakhelyüket. „Az időseknek meg kell érteniük, nem korlátozni szeretnénk őket azzal, hogy felszólítjuk, maradjanak otthon. Ők vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, egyszerűen óvni szeretnénk őket. Fiatalként sem járunk ki, csak ha nagyon muszáj” – osztotta meg gondolatait az egyik önkéntes. 

Az önkéntesek csapata

A Borszéki Polgármesteri Hivatal vezetősége és munkaközössége köszönetét és háláját fejezi ki az idősek ellátásában segítő önkéntesek csapatának: Fülöp Balázs, Kiss Emő, Kolozsi Edina, Kulcsár Szilárd, Kristály Gellért, Klemenz Gréta, Kovács Irma, Mikk Victor, Sárpátki Emő, Szereceán Osszián, Rutter Szidónia, Török Miklós Levente, Váradi Rebeka, Veres Szabolcs.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 07.00 – 15.30
Kedd: 07.00 – 15.30
Szerda: 07.00 – 15.30
Csütörtök: 07.00 – 15.30
Péntek: 07.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia